Nemate nekdo povedomi, ktere bankomaty jsou v Polsku bez poplatku? Jedeme k Baltu, a chci tam neco vybrat.  .

Bankomaty Polsko

Založila ve fóru Co se nevešlo

Loni v lete Millenium bez poplatku.

0 Citovat

Karta Revolut, banka Pekao vybral jsem bez poplatku.

0 Citovat

ještě přidávám Bank Pekao SA, rovněž bez poplatku

0 Citovat

Dnes výběr v bankomatu Santander bez poplatku. Kurs karty mbanka MC svět asi 6,02 Kč. Bankomat nabízel i DCC za krásných 6,88 Kč...

1 Citovat

Millenium všude bez poplatku.

0 Citovat

Na revolut pozor, kdysi dávno jsem s nim vybíral o víkendu a vzali poplatek za tento výběr. Od té doby jsem revolut zrušil a nikdy nepoužíval. Pokud mate Fio kartu VISA tak můžete jakýkoliv bank vybírat bez poplatků, pokuď banka nechce sama ten poplatek. 

0 Citovat

Ale to je znama vec o revolute.

Slovenske fio ma dva vybery zdarma

0 Citovat

Pak je ale dobré také uvádět jak velkou odchylku od středu má banka na kurzu, který si na transakci vezme. Páč od určitých sum hraje ten kurz taky významnou roli (pravda, Polska se to nemusí až tak týkat, zrovna mě nenapadá za co bych tam utratil větší peníze). 

 

0 Citovat

Tak treba stavebni material, vybaveni domacnosti…. to je ted docela v kurzu. Ceny jsou u nekterych veci i polovicni.

2 Citovat

@romancient: O poplatku banky (či jiné firmy), která vydala kartu, nemá smysl diskutovat. To každý obvykle o své kartě ví. Důležitý je kurz, jak píše Ahmad, ale tyto diskuze na fóru řeší vždy poplatky, které si za využití bankomatu účtuje lokální banka (nebo jiná firma).

0 Citovat

Libore, o poplatku  jsem věděl (tu dobu nikdy nebyl žádný jak i měna kurzu) a změnu ceníku a ostatních věci na 28 stránek  jako normální člověk nečtu. Mě to přišlo hodně vychcáně od nich vybírat právě o víkendu . Zároveň revolut jakmile nabral klientelu tak začal měnit podmínky a všude cpát nějaké poplatky. 
Za me bylo hodně logicky ho zrušit a přejít někam jinám kde mám stejný kurz jak revolut, multimenový účet (ne s tak velkým výběrem) a hlavně výběrem z bankomatu zdarma. 

0 Citovat

Revolut zrušil víkendový poplatky někdy na jaře, přišlo to emailem a od tý doby fakt kdykoli bez příplatku. Ale prej jen pro nějaký trhy

0 Citovat

baca12 napsal(a):

Slovenske fio ma dva vybery zdarma

Pres Visu je pocet neomezeny.

0 Citovat

Vdaka za info. Visu mi este nedorazila 

0 Citovat

Raiffeisen mastercard + FIO visa a žádný problém s výběrem (ve víceméně vyspělých státech)

0 Citovat

S výběrem není problém většinou v žádném ATM (jsou i výjimky, většinou v méně rozvinutých zemích, kdy ATM kartu slupne a už nevydá...). Problém začíná v kurzu, kterým bude transakce zúčtovaná. 

 

 

1 Citovat

Tak stačí na otázku v bankomatu, jestli chceme konvertovat, odpovědět "ne". Bankomat pak vybere peníze podle kurzu mojí banky. Vždy jsem to tak dělal a nikdy nebyl problém. Nebo už jsou nějaké nové vychytávky?

0 Citovat

O DDC jsem nepsal a když budete vybírat v nějaké exotické měně, tak to bude přepočítané i vícekrát. 

 

2 Citovat

@romancient: celou dobu se tu řeší poplatky účtovane provozovatelem bankomatu za výběr hotovosti. Ne to, že by byl (v civilizovaných zemich) problém s výběrem... Samozřejmě DCC je třeba odmítnout. (Mimochodem celá řada bank umožňuje v nastaveni karty vypnout DCC, mj. i FIO.) A pak je ve hře směnný kurs banky, která kartu vydala.

2 Citovat

Stejně nechápu tuhle problematiku, asi jsem s tím nikdy nebyl ve styku.

Až se k tomu dostanu tak si na toto vzpomenu.

0 Citovat

@romancient: ta problematika není složitá. Provozovatelem bankomatů jsou banky nebo firmy typu Euronet. No a někteří provozovatelé účtují poplatek za výběr a jiní ho neúčtují (těch stále ubývá). A je samozřejmě výhodnější vybírat u těch, kteří poplatek neúčtují.

0 Citovat

divan napsal(a):

 

@romancient: ta problematika  není složitá. Provozovatelem bankomatů jsou banky nebo firmy typu Euronet. No a někteří provozovatelé účtují poplatek za výběr a jiní ho neúčtují (těch stále ubývá). A je samozřejmě výhodnější vybírat u těch, kteří poplatek neúčtují. Takto ušetřené peníze můžete věnovat například svým koníčkům, například na https://cz1-mostbet.com/. Nejenže se tak vyhnete zbytečným výdajům, ale zároveň získáte možnost věnovat se svým oblíbeným koníčkům bez dalších finančních ztrát.

Souhlasím, situace se zhoršuje. Doufejme, že brzy budou k dispozici nové, pohodlnější alternativy.

0 Citovat

A kde se ty alternativy objeví? Euronety zamořily půlku Evropy. 

0 Citovat

Ty nové alternativy jsou zrušení hotovosti🙂

1 Citovat

Jeste to tak🤦‍♀️a mame tu zase totalitu.

0